Regelmatig horen we van anderen ‘ik heb toch zo moeten stressen om alles voor elkaar te krijgen’. Onze maatschappij bestaat uit drukte. Alles moet gedaan worden en het liefste nu, direct! Je ziet mensen rennen over straat om dat ene extra dingetje toch nog gedaan te krijgen vandaag.

En dan zijn we zo verbaasd als we in een winkel staan en totaal vergeten wat we ook alweer kwamen halen. Of als we de pinpas in het apparaat doen en bedenken ‘wat was de pincode ook alweer?’

Waarschijnlijk zou dit veel minder voorkomen als we gewoon eens rustig aan deden en in ons hoofd alles op een rijtje konden zetten. En niet te vergeten, onze dag door konden nemen zonder weer gestoord te worden door dat ene telefoontje wat toch écht nog even beantwoord moet worden. Want zeg nu zelf, alles draait gewoon door toch?

Nou, dat is het hem nu juist. Alles draait ook als jij even stil zit gewoon door .Geen zorgen dus! Ga dus even rustig stil zitten en overdenk wat je eigenlijk allemaal gedaan hebt vandaag en wat nu écht belangrijk is om nog te doen.

Ga eens even rustig zitten in de stilte. Raar? Vaak wel, want zo gewend zijn we dat niet meer. Maar doe het toch maar. Even tot rust komen en zien hoe gezegend je als mens eigenlijk bent. Energie opdoen voor de rest van de dag, wat nog komen gaat.

Misschien lukt het u echt niet om thuis de rust te vinden. Dan wil ik u uitnodigen om eens bij mij in de praktijk te komen om een massage te ondergaan. Uw spieren worden los gemaakt en terwijl dit gebeurt kunt u even rustig liggen en ontspannen. Geen tijd voor? Dan moet u er misschien (achja daar klinkt het moeten weer. We maken er ‘mag’ van) tijd voor maken. Het is namelijk goed om alles even op een rijtje te kunnen zetten en werkelijk ontspannen de deur uit te lopen. Proberen?