Veel mensen vragen zich af of een sportmassage (ook wel klachtenmassage genoemd) pijnlijk is. Hier wilde ik dan toch even wat over zeggen.

Een klachtenmassage hoeft zeker niet pijnlijk te zijn, maar vaak is het dat toch wel. Nouja, pijnlijk…. een vervelend gevoel, laten we het daar op houden šŸ˜‰ (tja, ik ga het niet mooier maken dan het is). Vaak is het zo dat je al wat langere tijd last hebt van de klachten, voordat je hiermee voor de eerste keer naar een masseur gaat. Dat betekent dus dat er in de tussentijd veel gebeurt is met de spieren. Wat je merkt is dat de spieren die eerst wat meer gespannen stonden, meer gaan ontspannen. Dit heeft als effect dat de spier die al die tijd juist heel ontspannen stond meer moet gaan aanspannen. Dit is een proces die vaak niet in Ć©Ć©n keer verholpen is. Je lichaam is deze houding niet meer gewend en zal dan ook automatisch alles weer in de oude, vervelende stand willen hebben. Na een paar behandelingen is het lichaam weer gewend aan de goede stand van de spieren en is deze pijn aanzienlijk minder en de houding van het lichaam beter.

Doet een sportmassage dus pijn? Het hoeft niet, maar vaak wel. Zij het tijdens of na de behandeling. Wees op tijd met de klachten, dan is de pijn veel minder en is het probleem vaak snel verholpen!