Steeds meer mensen gaan tegenwoordig sportieve uitdagingen aan. Je wilt natuurlijk wel fit aan de start verschijnen. Hier komt een sportmasseur bij kijken. Een sportmasseur kan een vakkundige massage uitvoeren vooraf en/of na een sportprestatie.  Door een sportmassage stimuleer je de spieren om sneller te herstellen na een inspanning en ter voorbereiding op een volgende prestatie.

 

Een sportmassage kan zowel voor als na het sporten worden ingezet. Vooraf zorgt de massage voor een betere doorbloeding van de spieren voor de komende sportprestatie. Een massage na de prestatie zorgt ervoor dat het vocht en de afvalstoffen uit de spieren afgevoerd worden en zorgt ervoor dat de spieren weer soepel worden. Het zorgt dus voor minder spierpijn, geeft verlichting aan de spieren en versnelt je herstel. Zo kun je zonder pijn of vermoeidheid voorbereiden op de volgende prestatie.

 

Ben je geen sporter? Ook dan kan een sportmasseur je van dienst zijn bij een stijve nek, stijve schouder, pijnlijke rug of gewoon als ontspanning.

 

TAPEN EN BANDAGEREN

Een sportmasseur kan je ook helpen door voor het sporten bijvoorbeeld je enkel in te tapen, wat ervoor zorgt dat spieren en banden worden ondersteund.