Onderzoekers van het Canadese Mcmaster University stellen dit. Dat massage ervoor zorgt dat spierspanning- en pijn vermindert of verdwijnt was al bekend, maar dit is nog weer een stap verder.

Door het onderzoek blijkt namelijk, dat massage ook invloed heeft op de spiercellen en ontstekingsreacties. Massage stimuleert daarnaast ook de aanmaak van mitochondria. Dit zijn een soort energiecentrales van de cel.

 

Er is nog nooit eerder naar het effect van massage in de spier gekeken. Massage vermindert dus de ontstekingsreactie van de spiercel. Massage is dus een goede manier om te herstellen van een blessure.

 

Voor het onderzoek moesten elf mannen van halverwege de 20 net zo lang (minimaal 70 minuten) fietsen totdat ze niet meer konden. Vervolgens werd er één been gemasseerd voor ongeveer 10 minuten. In het gemasseerde been was de hoeveelheid ontstekingen in de spiercellen veel minder.

 

Volgens Crane lijkt het erop dat massage hetzelfde werkt als bepaalde pijnstillers. Dit onderzoek is een eerste stap naar nieuwe therapieën voor spieraandoeningen.

 

Dit is niet alleen heel goed nieuws voor sporters, maar ook voor mensen met dystrofie en artritis.

 

Bron: www.nu.nl